Mina två..

Igår fick jag paket från lekmer.se och den innehöll lite smått & gott och det bästa som jag väntat länge på, min fina amningskudde :) Varför har jag inte köpt en sån tidigare? Just nu kan jag inte vara utan den, nej men vilken skillnad, varken armar, rygg eller axlar värker längre och det är inte krångligt att amma! Herregud vilken lättnad!!!

Idag är jag så grymt sugen på att baka men jag vet inte vad, bullar, syltkakor och jag har hittat världens godaste recept på tårta, trist att ingen fyller år idag i min närhet.. Får se va det blir.

Annars är det lugnt, vardagen med 2 flyter på bättre än väntat, jag njuter av tiden hemma och har det väldigt bra just nu. Saga röjer massor vilken kan vara lite jobbigt då jag aldrig vet vad nästa bus blir, ögonen är på överallt men ändå hinner jag inte med, busunge, just nu kämpar hon med att få bort plasten på festisdrickan. Mammas sessa.

Älskar mina underbara små!!

<3


Tummen ur..

Här startade vi dagen kl 5..
Trött men det går, har två glada, underbara barn som ger mig så mkt energi, lycka och kärlek. Så idag har vi hunnit med massor..

Tagit tag i massa saker som bara ha legat på hög. Så nu idag har jag äntligen fått tummen ur, känns skönt! Har även bokat präst för dopet och ikväll ska jag kika dopkort. Har fixat med papper och ringt jobbig samtal. Så nu är äntligen allt fixat. Skönt.

En tripp till BVC idag också!
Liten väger idag 4250g och är 56 cm lång, stora fina killen, Saga väger idag strax över 10 kg, mäta kommer inte på frågan, min fina sessa!

Ikväll blir det middag ute nånstans, mysigt och lite vardagslyx!

<3


En sån perfekt dag..

Oj vilken bra dag vi har haft!

En sån dag där man känner att allt runt omkring försvinner, man tänker inte så mkt, lägger problem bakom sig och man bara njuter av stunden, man känner en enorm lycka och en massa kärlek. Man njuter av sällskapet, vädret, skratten och dagen! Man njuter fullt ut.

Jag är så lyckligt lottad som verkligen har allt jag nånsin önskat! Två fina, underbara barn, den bästa man man kan ha! Jag har världens bästa föräldrar och jag har en underbar bror. Jag är så glad över allt detta, att jag får ha alla dom i mitt liv, jag älskar er så enormt. Ord kan inte beskriva min glädje och jag får inte ens ner orden rätt om dom nu skulle finnas, lycka och kärlek säger väl en hel del? Jag känner enorm lycka.

Idag har verkligen varit en kanon söndag med allt bra man kan tänka sig, åh jag ville inte åka hem, ville stanna tiden och vara kvar, känna den där känslan att bara vara här och nu, inte fundera på nånting annat, så älskar jag att få känna ibland och det är då livet är som bäst. Livet har sina goda stunder

<3


Morsdag..

Från min man & mina underbara små.
Tack, jag älskar er!!!

<3


Fredag, lördag, söndag..

Det vart en trött fredagskväll.

Ingen orkade göra nånting och jag tror hela familjen låg i soffan & gäspade ikapp!! Mannen tog dottern och natta henne och jag och Lilleman somna gott på soffan, där vi även vart kvar hela natten, skönt! Det vart 2 matstunder inatt och vid halv 6 kunde jag inte somna om, lite smådrygt.

Idag hoppas jag att vädret blir som igår, under natten har regnet smattrat härligt mot rutorna! Men det ser lovande ut för lite sol och värme! Håller tummarna.

Idag blir det lugnt, ärenden ska göras och sen fikabesök en stund och imorn blir med mys med hela stora familjen, vi mamma,pappa, bror,fru & mormor, det är många mammor som ska firas och vi ska även grilla, massor med mys!

Trevlig lördag på er alla.

<3


Överallt & ingenstans..

Neeej.

Nu klättrar hon upp för allt.
Det var ju iofs bara en tidsfråga.
Men nu klättrar hon upp på alla stolar här hemma och jag som trodde det skulle dröja, hua, nu kan man verkligen inte vända ryggen till, jag kan inte ens gå på toa själv haha, nej men det är läskigt, hon kommer upp och ner och är jätte duktig men hon vet inte alltid vart hon har allt, avståndsbedömning finns inte ens.. Usch, blir nervös!

Antar att allt sånt hör till men det går ju inte ens att ha öppet ut till balkongen innan hon springer ut och upp på stolen.
Mammas stora tjej, det går undan!!

<3


Mina underbara små..

Tröööööött.

Trodde inte man kunde bli så mkt mer tröttare än vad jag var här om dan men idag tar nog priset, ögonen vill inte alls hålla sig öppna och jag orkar ingenting.
Känner mig sämst som inte ens orkar med att gå ut, tur att vi har en lagom stor balkong som Saga kan röja runt på.

Lilleman har ju bestämt att sova gott på dagarna och sen hänga vid bröstet nätterna igenom, han vill inte ligga själv alls och ska bara snutta & äta, när han är klar för stunden med mat så är han tokpigg och ska kika runt och ha sig, jättemysig tycker jag men kanske inte varje natt, hela nätter, alla dagar! Det tar så enormt på energin, på krafterna, på allt, jag vill bara sova och sova men det går inte, har en liten bus som röjer för fulla muggar och som har lärt sig att klättra på allt, överallt. Det gäller att hänga med, ha ögonen öppna och ha ögon i nacken, här går det undan!!

Men visst, i dessa stunder där sömnbristen gör sig påmind och ringarna under ögonen bara växer & växer så är jag så lyckligt lottad som har dessa två underbara barn! Jag älskar dom nått så enormt och kärleken till dom växer för varje dag som går. När man varje morgon vaknar till Sagas härliga leende och bushumör så går dagen så mkt lättare ändå!!

<3


Försäkringar & sparande..

Idag har vi som sagt varit på Försäkringsforum här i stan! Vi fick en jätte trevlig tjej som hjälpte oss med alla våra frågor och hon kunde faktiskt svara på alla :) Vi tecknade eller min man tecknade en väldigt bra försäkring, han hade en sen innan men då ingick inte den viktigaste biten, den trodde jag bara att man hade men icke, så det var ju verkligen tur att vi fick till det nu.

Jag kommer teckna samma lika när min barnförsäkring går ut nästa år! Och till dom små har vi redan bra och trygga försäkringar :) Men det va skönt att få komma dit och prata, detta är annars en hel vetenskap och det finns ju inte bara 1 att välja, nejdå! Svårt ska det vara.. Men jag tror det blev bra, pratade även om framtida sparande för våra barn & gick även igenom pensionsspar. Så nu har vi fått hem massor med papper som ska läsas & gå igenom för att sedan skrivas under och skickas iväg!

Ett bra möte och en givande timme.
Nu känner vi oss mer vuxna ;)

<3


Dop..

Imorse eller på em satt jag bänkad framför tv och lilla prinsessans Estelles dop! Gud så fint det va :)
Tycker lilla E är så himla söt och hon var ju så lugn.

En perfekt dag för dop och festligheter.
Kul att få se, det va fina kläder, många hattar, mycket folk och en härlig kärleksfull känsla över hela ceremonin.

Fint, vackert och mysigt!
Nu är det vår tur att planera dop :)

<3


Sommar & sol..

Men underbara väder.
Herregud så skönt det är nu, jag älskar att leva under denna årstid och jag önskade att det alltid var så här, måste vi ens ha vinter? Nej, slopa den!

Tack!

<3


Vuxenpoäng..

På tisdag ska vi till försäkringsforum här i stan och samla vuxenpoäng, vi ska prata om försäkringar för oss och våra små, vi ska även prata om sparande för våra barn, vi ska lägga upp en sparplan för framtiden. Har redan sparkonton till båda men vill lägga upp det bättre och mer seriöst eller hur man ska förklara det.

Hoppas det ger nått och att vi går därifrån nöjda och med svar på våra frågor :) Jag ser fram emot det.

<3


Sommarens planer..

Vi vet fortfarande inte vad vi ska göra i sommar, vi vill till Ullared men med 2 små så känns inte resan så lockande, så vi får vänta med ett sånt besök. Vi har väl mer eller mindre bestämt att vi ska iväg på lite dagsutflykter iaf!

Typ Mariefred, så härligt på sommaren, åker alltid dit minst 1 gång. Vi tänkte parken zoo i E-tuna & även det som man alltid gör på sommaren, grilla, träffa vänner, sol & bad, glass & röda gubbar. Mer kommer säkert upp på listan och det känns faktiskt ganska så skönt att inte ha semesterveckorna så himla bokade & planerade..

Så välkommen sommar.

<3


Sömn, semester & film..

Vilken härlig dag!!
Underbara vårväder, jag blir glad i hela kroppen och tröttheten känns hanterbar, gav upp sömnen runt 4 imorse och tog Lilleman och la mig på soffan, ja då somna han nästan direkt. Hm..

Idag blir en lugn & skön dag, ikväll blir med typ film & middag med Fredriks bror och imorn kommer mamma & pappa hit, dom har varit på semester en vecka i Barcelona så har inte träffat dom på ett tag, så det ska bli mysigt!!

Hoppas alla ni får en fin helg.
Njut av vädret och kärleken.

<3


Älskar den..



Ge mig :)


Kvällsnöje..

Här sitter jag och klickar hem lite smått och gott.
Hoppas amningskudden kan hjälpa min onda rygg en smula, då skulle jag blir en glad chey.

Nu längtar jag till sommartider.






Efter förlossningen..

När man har fött barn så är man, eller jag var, helt slut, trött och öm, det bästa som finns just då (efter duschen) är den söta fikabrickan med gott på man får in.

Det är torra mackor med äckligt pålägg men när man varit med om den värsta smärtan som finns (?) och när man inte ätit på flera timmar så smakar just dessa mackor så gudomligt gott!! :) Även cidern (alkofri;) och chokladen man får går ner. Gott är ordet.

<3




Så trött så trött..

Vilken natt.

Vart ska jag börja?
Liten ska inte alls sova på nätterna, nej, han ska snutta tutte i flera timmar, han blir jättearg när jag lägger ner honom i sängen och så håller vi på, när han väl ligger ner igen då är han jättepigg och go! Så här hemma just nu blir det ca 1,2 timmar sömn per natt, när ska jag få sova? På dagarna sover han så gott och flera timmar i sträck men då är ju Saga tokpigg och har bara röj i kroppen.

Jaja jag visste att det skulle bli så här så jag ska inte gnälla men det är tufft. Jobbigt att inte så sova sina timmar, jobbigt att inte få känna sig utvilad, men vad gör det? Jag har ju världens goaste, underbaraste barn <3

Jag älskar er, trots sömnbristen ;)

<3


Sol, glass & glada barn..

En härlig dag i solen.. Lite mer värme på detta så blir det perfekt. Idag har vi bara tagit det lugnt, tog en promenad ner på stan och käkade mjukglass, så gott och som Saga mumsa då, sötast.

Ett hembesök från BVC fick vi idag också, väga liten & även få lite information mm, han går upp i vikt bra och vi är nöjda, det är ju ett tecken på att amningen fungerar bra så jag är så glad för det :) Mysigt är det.

Annars rullar det på ganska så bra, glada barn & trötta föräldrar, lilleman förstår sig inte alls på detta med dag & natt, det blir ganska så jobbigt men vad ska man göra? Han sover dagarna igenom och är glad, pigg & hungrig på nätterna, ammar mest hela tiden då och blir så arg när jag lägger ner honom.

Imorn blir det vardag igen, mannen börjar jobba efter 10 dagars pappaledig, det känns trist och tråkigt, vi vill ha honom hemma, hemma en stund till, så man får in nån slags rutin och så man får in känslan av att räcka till. Men det kommer gå bra, det ska gå bra! Detta klarar vi galant, en dag i taget.

<3


En lycklig söndag..

Trött som ett as.
I natt har Lilleman varit missnöjd, legat vid brösten mest hela natten och snuttat på, mysigt visst men sömn, nej! När han väl somnat så är jag pigg och sen fortsätter det så, fick lite sovmorgon nu i alla fall och han har precis ätit klart och somnat om, mina andra två hjärtan gick upp vid 5.30 tiden och har nu somnat om på soffan, finaste bästa <3

Idag är det en bra dag, känner mig så där härlig lycklig i magen, solen skiner, jag hoppas på värme, jag mår bra och sen ska jag försöka tjata med mig mannen till Sthlm, tror vi på det? Jadå.

Annars har denna helg varit kanon. Myst i massor med familj och vänner, ätit massa god mat, kikat bra filmer och bara varit, inga måsten eller andra krav, inget planerat o det har varit så skönt, nästa vecka ser likadan ut och på nått sätt ser jag fram emot att ta en dag i taget, utan all planering! Så skönt.

Fredrik är hemma tills tisdag, jobbar halvdag onsdag, ledig torsdag, jobbar fredag så det blir mjukstart på jobbet, det känns skönt för alla, får testa att vara själv med båda men bara halva dan, det kommer gå så bra, Saga är så snäll mot lillebror så detta ser jag inte som nå svårt, än. Vi får se hur det går.

Sen ett stort tack till er fina som satt in grattis annonsen i Ena tidningen, jag blir så glad & rörd!! Tack.

<3


Kläder till liten..

Lilleman (nej vi har inte bestämt namn än, svårt det där!) har fått så himla mkt fina kläder av vänner och familj, har snart större garderob än syster!

Tack så jättemkt för alla fina presenter vi fått och tack för att ni även har tänkt på Saga när ni kommit och hälsat på.
Vi har tur och vi är så glada som har så fina, underbara, omtänksamma vänner.

<3


Nu är jag redo..

Denna fick jag av mamma, pappa, Johan, Helen & mormor när jag vart klar med min utbildning!
Nu är jag redo.

Tack, nu kan jag äntligen börja ;)

<3




Det gick fort..

Natten till den 2 maj började min mage spöka, fick gå upp varje timme och kissa och det molade i magen till & från.

Tänkte väl egentligen inte mer på det eftersom det inte gjorde direkt ont. Vid 4 tiden så gav jag upp och la mig på soffan med telefon som sällskap. Den molande känslan satt kvar och övergick mer till lite som mensvärk, vid 6 tiden satt jag med oregelbundna verkar och tvingade Fredrik att stanna hemma, utifall det skulle sätta igång. Vid 7.30 tiden gick det inte att vara hemma så vi åkte till Uppsala, nu hade jag ca 3,4 värkar på 10 minuter och det gjorde helvetiskt ont!! Fy säger jag bara!

Mötte upp mamma som väntade vid ingången, hon tog bus och bilen och vi traska in på förlossningen, mötte en jättemysig uska, vart undersökt och kollad med ctg.. Öppen 5 cm. Sen gick det undan, fick ett rum, lustgas och nål i armen.. Vattnet gick och värkarna tilltog och kom nu hela tiden, herregud, blir det ingen paus? Nejdå, bara köra på.. Cm efter cm och vid 11 kom dom riktiga krystvärkarna!

11.54 så fick vi äntligen se vår perfekta lilla kille för första gången, han kom upp på mitt bröst, smärtan försvann, tårarna rann och Fredrik klippte navelsträng. Ett fantastiskt & underbart ögonblick!!

Duscha, vila, fikabricka, väga & mäta.
Allt med ett leende på läpparna och en härlig bubblig magkänsla av lycka! :)

Jag som tyckte Sagas fl gick snabbt, men det är nog som dom säger, andra fl går snabbare och lättare och i mitt fall så stämde det.

Jag älskar min underbara familj!!

<3


Så kom han..

2 maj, 11:54, kom vår lilla skrutt till världen, som vi har väntat.
En perfekt liten pojke på 3730 g och 53 cm lång!

Jag älskar min underbara familj.

<3


Grattis..

image description


Till vår undersköterska.
Stod det på kortet som satt i blomman!!!
Tack till er, ni är helt underbara.
Mamma, Pappa, Mormor, Johan, Helen.

Idag vart det även att fira på restaurang, det vart supergod middag på Java i Uppsala, mkt skratt och mys, innan vi drog dit så vart det att skåla i alkoholfritt bubbel och öppna lite presenter, haha ni ska få se imorn vad jag fick, jag kan lugnt säga att jag är redo för Uska jobbet nu ;)
Tack fina underbara ni (som ovan) ni gör mig så himla glad och jag blir så glad över att ni fixar och donar och firar mig. Tack även till min fina, underbare make, du gör mig hel! Jag älskar dig.


Rea i massor..

Älskar rea och har suttit och kikat runt på massor av sidor med just rea ikväll.
Klickade hem kläder till lillfisan (ja jag vet) både från HM & La Redoute oj vad mkt fint det vart.
Allt från klänningar, tröjor och shorts, så nu har hon en hel sommargarderob att inviga när den värmen väl kommer, der ser vi fram emot massor. Så nu fattas egentligen bara en liten sommarhatt och sandaler sen är Saga redo för sommaren :)

Det vart lite till mamma och pappa också, japp, maken beställde också lite kläder, det har nog aldrig hänt förut hehe men nångång ska väl vara den första?

Så nu får du komma sommaren!! :)